مدیر مارکتینگ چه کسی است؟
به کسی مدیر مارکتینگ می گویند که مدیریت بازاریابی یک محصول یا کسب و کار را به عهده گرفته است. مدیران بازاریابی توانایی مدیریت چند محصول یا سرویس را همزمان دارد. البته می توانند تنها بازاریابی یک محصول را نیز بر عهده بگیرند. یک مدیر بازاریابی باید دارای روابط اجتماعی بالایی باشد تا بتواند کارهای گروهی را مدیریت نماید و به صورت خودجوش کارها را انجام دهد. از دیگر ویژگی های مدیران بازاریابی این است که باید با وجدان و جزئی نگر باشند تا موفق شوند اهداف سازمان را در مدت زمان محدود و بودجه کم برآورده سازند.
مدیران مارکتینگ دارای وظایفی مختلفی نیز هستند. وظایف آنها شامل تخمین زدن هزینه ها برای کمپین ها، ارائه نمودن کمپین ها به منظور تصویب به وسیله بخش مالی، همکاری با آژانس های تبلیغاتی مختلف، شرکت نمودن در مذاکرات تبلیغاتی و تنظیم و تهیه قراردادهای تبلیغات و فروش می شود. همچنین آنها باید تمامی روند کارهای تبلیغاتی تلویزیونی، آنلاین و بیلبوردها را پیگیری نمایند.
وظایف مدیر مارکتینگ
وظایف مدیران مارکتینگ در هر سازمان و هر صنعتی متفاوت می باشد. اما اکثر مدیران بازاریابی وظایف مشترکی هم دارند که ما در اینجا به آنها اشاره خواهیم کرد.
از وظایف مشترک مدیران بازاریابی می توان به تولید اطلاعات تبلیغاتی به منظور پیشبرد اهداف کسب و کار استفاده نمود. مدیران مارکتینگ موظف هستند کانال های مختلف بازاریابی را با هم هماهنگ کنند. برای فعالیت های مختلف بازاریابی بودجه تخصیص داده شده را مدیریت نمایند. فرصت های جدید و پیش آمده بازاریابی را امتحان و آزمایش کنند. با رسانه ها ارتباط برقرار کنند. استراتژی های مربوط به شبکه های اجتماعی را تدوین و اداره نمایند. عملکرد کمپین های بازاریابی را ارزیابی کنند. مشکلات کمپین هایی را که عملکرد موفقی نداشته اند پیدا کنند. روی سئو و بهبود عملکرد آنها نظارت داشته باشند. مدیریت کارمندان بخش مارکتینگ و فروشندگان شخص ثالث بر عهده مدیران بازاریابی می باشد. آنها موظف هستند به مشکلات بخش خدمات مشتری رسیدگی نمایند. از روش های جدیدی که برای تبلیغات محصولات جدید ارائه می گردند، آگاه شوند. کارمندان را در روند بازاریابی صنعتی آموزش دهند. بازخورد مشتریان از شبکه های اجتماعی و همچنین بازدهی تبلیغات را تجزیه و تحلیل نمایند و آنها را به مدیریت سازمان گزارش کنند.
در واقع مدیران بازاریابی مسئول تمامی اتفاقاتی هستند که توسط کارفرمای آنها برنامه ریزی شده است، یا حتی برنامه ریزی نشده است. کارهای برنامه ریزی شده عبارتند از تنظیم مدل های تبلیغاتی به روش های مختلف از چاپی گرفته تا ویدیویی. کارهای غیر برنامه ریزی نیز زمانی اتفاق می افتند که مثلا یکی از اعضا و نمایندگان سازمان در یک جلسه صحبت اشتباهی کند یا اینکه کالایی که تولید شده مشکلی عمومی داشته باشد، در این حالت باید فورا اوضاع کنترل شود و اشتباهات اصلاح گردند.
مدیران بازاریابی که در کار خود مهارت داشته باشند، مشکلات و اظهار نظرهای نا به جایی که در مورد سازمان وجود داشته باشد را برطرف می نمایند. به این صورت مردم را مطمئن می کنند که سازمان تمامی تلاش خود را به کار می بندد تا اشکالات و صحبت هایی که پیرامون کالای تولید شده وجود دارد را بررسی و اصلاح کند. در واقع این مدیران خشم عمومی را به وسیله تبلیغات و بیانیه های مناسب و دقیق تسکین می بخشند و سازمان را از یک بحران بزرگ نجات می دهند.
مدیران حرفه ای به منظور پیشبرد اهداف سازمان برای تبلیغات با تیم ها همکاری می نمایند. همکاری آنها با تیم سبب می گردد تا خلاقانه ترین و مناسب روش ها را برای تبلیغات محصولات و خدمات سازمان خود انتخاب کنند.
مدیران بازاریابی قابلیت محصولات و خدمات جدیدی که توسط سازمان ارائه گشته است را بررسی می کنند، تا ببینند آیا این محصولات قابل بازاریابی هستند یا خیر. آنها این کار را از طریق سنجش سطح علاقه عمومی نسبت به محصول جدید انجام می دهند، و با کمک بقیه اعضای تیم خود محصول را قیمت گذاری می کنند. این گونه جایگاه محصول در بازار مشخص می شود. در واقع مدیران پیش از اینکه محصول را در بازارهای غیر سنتی معرفی نمایند، در مورد آن تحقیقات زیادی به عمل می آورند و به خوبی از نقاط قوت و ضعف آنها آگاه می شوند.
محل کار مدیر مارکتینگ
مدیر مارکتینگ تمامی کارها و وظایف خود را در فضایی اداری انجام می دهد. از تحقیقات در مورد محصول گرفته تا تجزیه و تحلیل بازارهای جدید به منظور فروش و روند خرید مصرف کنندگان. تمامی این موارد به روابط عمومی بالا و مهارت کار با فناوری احتیاج دارد.
البته ناگفته نماند که خیلی از مدیران بازاریابی به منظور ملاقات با مشتریان و همکاری با تیم های تولیدی و تحقیقات در مورد محصولات و خدمات و همچنین بازار، مجبور می شوند در خیابان های شهر گشت و گذار کنند و یا حتی به مسافرت بروند.
کسی که می خواهد مدیر بازاریابی شود باید تحصیلات آکادمیک داشته باشد و در این زمینه مطالعات زیادی انجام داده باشد. یک مدیر بازاریابی موفق باید در حیطه فعالیت و کار خود به طور مداوم خود را به روز نماید.
چشم انداز شغلی مدیر مارکتینگ
به نظر می رسد تا سال ۲۰۲۲ مدیریت بازاریابی رشدی ۱۳ درصدی داشته باشد. در واقع این سرعت رشد مانند دیگر مشاغل می باشد. اما مدیریت بازاریابی چون کانال مهمی برای فروش محصولات و خدمات یک سازمان به حساب می آید دارای رشد زیادی خواهد بود.
امروزه روش های سنتی تبلیغات همچون روش های تلفنی و چاپی منسوخ گشته است. تمامی این روش ها جای خود را به روش های دیجیتال داده اند. افرادی که بتوانند در زمینه بازاریابی دیجیتال پیشرفت کنند و خود را به بهترین وجه معرفی نمایند بهترین چشم انداز شغلی را در دهه های آینده خواهند داشت.
افرادی در زمینه مدیریت بازاریابی موفق عمل می کنند که خلاق هستند و توانایی مدیریت تیم های بازاریابی را دارند. اما لازم است که برای باقی ماندن در این شغل و البته پیشرفت کردن و ارتقا یافتن باید دانش و مهارت های خود را روز به روز افزایش دهند. مدیران سازمان امروزه به دنبال افرادی هستند که با علم و فناوری روز دنیا پیشروی کنند و در حیطه بازاریابی بتوانند گام به گام با پیشرفت تکنولوژی هم قدم شوند.
منابع:
https://www.iedunote.com/marketing-management
https://www.researchgate.net/publication/225084026_Marketing_Management
مدیر سایت موج ها
مشاور صنعت
مربی برنامه ریزی سازمانی
مربی برنامه ریزی توسه فردی
——————————————————-
در پروژه رایگان 111 عضو شوید. (کلیک کنید)
——————————————————-