برنامه ریزی آموزشی چیست؟
برنامه ریزی آموزشی چیست؟
برنامه ریزی آموزشی چیست؟

سازمان ها برای اینکه بتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند، نیاز به یک برنامه ریزی آموزشی دقیق برای تمامی اعضای سازمان دارند. در واقع برنامه آموزشی یک راهنما است که به مدیران کمک می کند تا هم زمان با یادگیری، اهداف سازمان را نیز عملی نمایند. مدیران سازمان ها به وسیله این برنامه ریزی مشخص می توانند، کارمندان خود را آموزش دهند. تا به این صورت آنها بتوانند کار خود را در سازمان آغاز نمایند. برنامه های آموزشی یکی از بخش های بسیار مهم و جدایی ناپذیر از توسعه منابع انسانی به حساب می آیند. این برنامه ریزی یک ابزار سازمان یافته است که برای توسعه مهارت های خاص با سطح استاندارد مشخص تدوین می گردد.

تهیه و تنظیم یک برنامه آموزشی خوب و مناسب، کار نسبتا سختی می باشد. اما چنانچه این برنامه ریزی به درستی صورت پذیرد، به آماده ساختن اعضای سازمان برای اجرای وظایفشان کمک زیادی می نماید. آموزش دادن کارمندان هزینه اضافه نیست. بلکه این برنامه آموزشی یک سرمایه گذاری بسیار مفید و کارآمد برای تمامی سازمان محسوب می شود.

هدف از برنامه ریزی آموزشی چه می باشد؟

امروزه لزوم برنامه ریزی آموزشی یک امر بدیهی برای سازمان ها محسوب می شود. به صورتی که این برنامه ریزی مانند اکسیژن برای موجود زنده، حیاتی است. عدم وجود یک برنامه آموزشی مدون در سازمان باعث می شود تا کارمندان و مدیران به طور مداوم با مشکلات و مسائل سازمانی درگیر شوند. به این صورت به جای اینکه توان خود را صرف تحقق اهداف سازمان کنند، تمام انرژی خود را برای رفع مسائل و مشکلات روزمره هدر خواهند داد.

برنامه ریزی آموزشی به سازمان کمک می کند تا به اهدافش دست پیدا کند.
*برنامه ریزی آموزشی به سازمان کمک می کند تا به اهدافش دست پیدا کند*

همسو نمودن کارمندان با اهداف سازمانی

هر سازمانی از تنظیم برنامه آموزشی برای کارمندانش هدف خاص خود را دارد. همچنین این سازمان ها برای برنامه ریزی نیز سیاست های مخصوص به خود را دارند. اما به طور کلی یکی از مهمترین اهداف سازمان ها از برنامه ریزی آموزشی همسو کردن کارمندان با اهداف سازمانی می باشد.

این برنامه های آموزشی به کارمندان کمک می کند تا در زمینه حرفه ای و شغلی خود پیشرفت کنند. این موضوع باعث می شود که دستیابی به اهداف سازمان و سیاست های آن سهل تر گردد. به این ترتیب تمامی اعضای سازمان با اهداف سازمانی همسو می شوند.  

کاهش حوادث کاری توسط برنامه ریزی آموزشی

یکی دیگر از اهداف سازمان ها این است که توسط برنامه ریزی آموزشی بتوانند حوادث کاری را در محیط سازمان کاهش دهند. چرا که گاهی اوقات در سازمان های تولیدی اتفاقاتی رخ می دهد که سبب آسیب کارمندان می گردد. اکثر این اتفاقات ناشی از عدم آگاهی و نداشتن مهارت کافی برای انجام کار می باشد. برنامه های آموزشی به این کارکنان کمک می کنند تا میزان این خطرات و حوادث را کاهش دهند.

به روز نمودن دانش نیروی انسانی

از دیگر اهداف مهم سازمان برای تدوین برنامه ریزی آموزشی، به روز نمودن دانش نیروی انسانی در سازمان می باشد. بهره وری یکی از مهم ترین اهدافی است که هر سازمانی آن را پیگیری می نماید. تنها راه بهره وری بیشتر در سازمان نیز داشتن نیروی انسانی آگاه و توانمند می باشد. چنانچه کارمندان یک سازمان از دانش کافی برخوردار نباشند، کیفیت و کمیت کار آنها کاهش پیدا می کند. بنابراین آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی یک سازمان بهترین راه برای بهره وری بهتر محسوب می شود.

برنامه ریزی آموزشی، سبب توانمندسازی نیروی انسانی در سازمان می گردد.
*برنامه ریزی آموزشی، سبب توانمندسازی نیروی انسانی در سازمان می گردد*

افزایش رضایت شغلی توسط برنامه ریزی آموزشی

روحیه دادن به کارمندان و ایجاد انگیزه در آنها یکی از مباحث مهمی است که در امر مدیریت مطرح شده است. تنظیم برنامه های آموزشی درست کمک می کند تا در اعضای سازمان انگیزه ای ایجاد شود تا وظایف خود را به نحو بهتری انجام دهند.

تقویت روحیه همدلی و همکاری میان کارمندان

شما می توانید از روحیه همدلی و همکاری کارمندان یک سازمان متوجه شوید که یک سازمان می تواند به اهداف خود دست پیدا کند یا خیر. هر چقدر که فضای تفاهم، همکاری و اعتماد بین کارمندان سازمان بیشتر شود، دستیابی به اهداف سازمانی نیز ملموس تر می گردد. یکی از راه های تقویت روحیه همدلی و همکاری میان اعضای سازمان، آموزش صحیح آنها می باشد. چرا که افرادی که دارای دانش و توانمندی لازم باشند، خیلی راحت تر می توانند کنار هم کار کنند.

کمک به تحولات سازمانی

تمامی سازمان ها در محیط خود با تغییر و تحولات مختلفی رو به رو می شوند. بهترین راه حل برای کنار آمدن این سازمان ها با تغییرات این است که تمامی اعضای سازمان با تغییرات به وجود آمده همسو شوند. اما واقعیت این است که خیلی از افراد در برابر تغییرات مقاومت به خرج می دهند. برنامه های آموزشی صحیح کمک شایانی به سازمان ها می کند تا بتوانند این افراد را با نتایج مثبت تغییرات آشنا کنند.  به این صورت واکنش آنها نسبت به تغییرات به وجود آمده تعدیل می گردد.

یکی دیگر از راه ها برای همسو نمودن این افراد با تغییرات این است که، آنها را در برنامه ریزی ها مشارکت دهند. به این صورت آنها خیلی راحت تر تغییرات را می پذیرند و همسو با آنها حرکت می کنند.

یکی ا اهداف برنامه ریزی آموزشی، همسو کردن اعضای سازمان با تغییرات می باشد.
*یکی ا اهداف برنامه ریزی آموزشی، همسو کردن اعضای سازمان با تغییرات می باشد*

مشخص کردن فرصت ها و مسائل آینده

برنامه ریزی آموزشی کمک می کند تا فرصت های آتی در سازمان مشخص گردند. علاوه بر این مدیران می توانند به وسیله این برنامه ریزی مشکلات آینده را پیش بینی کنند. در نتیجه راهکارهای مناسبی برای مواجه با آنها ارائه می نمایند.

کسب مهارت های جدید

یکی از اهداف مهم برنامه های آموزشی این است که مهارت های جدیدی را به کارمندان فعلی سازمان آموزش دهند. وقتی کارمندان مهارت های جدیدتری را کسب می کنند، احساس می کنند در سازمان مفید تر هستند. علاوه بر این احساس می کنند، سازمان زمینه رشد و پیشرفت آنها را فراهم نموده است. همین موضوع سبب تقویت روحیه آنها می گردد.

کسب مهارت های جدید توسط آموزش به کارمندان فعلی سازمان، هزینه استخدام یک کارمند جدید را نیز کاهش می دهد. چرا که گاهی اوقات با کسب یک مهارت کوچک، کارمندان می توانند وظایف خود را در سطح گسترده تری انجام دهد. به این صورت سازمان احتیاجی ندارد تا یک نیروی جدید را استخدام نماید.

برنامه ریزی آموزشی سبب کسب مهارت های جدیدی برای کارمندان می گردد.
*برنامه ریزی آموزشی سبب کسب مهارت های جدیدی برای کارمندان می گردد*

منابع:

https://www.indeed.com/career-advice/career-development/training-plan

https://www.futurelearn.com/info/courses/training-development-work/0/steps/88512

https://factorialhr.com/blog/training-programs-employees/


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *