مزایای مدیریت دانش چیست؟
مزایای مدیریت دانش چیست؟
مزایای مدیریت دانش چیست؟

مدیریت دانش با حروف اختصاری KM که مخفف Knowledge management می باشد، شناخته می شود. در واقع KM فرایندها و استراتژی های طراحی شده ای است که موجب شناسایی، ارزش گذاری، ساختاردهی و جذب دارایی های فکری سازمان می شود. این نوع از مدیریت کمک می کند تا دارایی های فکری سازمان در زمان و مکان مناسب میان افراد مناسب به اشتراک گذاشته شود. این موضوع سبب بهبود عملکرد سازمان  و ایجاد ارزش در آن می گردد. در بازار و دنیای اقتصادی امروز مزایای مدیریت دانایی بر هیچ سازمانی پوشیده نیست.

عنصر دانش، به عنوان یک منبع اساسی و کلیدی در هر سازمانی شناخته می شود. اعضای سازمان با داشتن دانش بیشتر، می توانند از خود عملکرد بهتر و قدرتمندانه تری بروز دهند. در واقع این عنصر تنها یک سرمایه عادی نیست، بلکه مهم ترین و اصلی ترین سرمایه یک سازمان دانش و مدیریت آن به حساب می آید. از همین رو قصد داریم تا در ادامه تعدادی از این مزیت ها را بررسی نماییم. این مزایا خود به چند دسته تقسیم می گردند.

مزایای مدیریت دانش ناشی از فرایند اطلاعات و دانش

اولین دسته مزایای مدیریت دانایی، ناشی از فرایندهای موثرتر اطلاعات و دانش هستند. این مزایا شامل بازیابی سریع تر اطلاعات، کیفیت بهتر اطلاعات، کاهش نسخه برداری و دسترسی به آخرین تفکر و رایج ترین دانش می باشد.

مدیریت دانش مزایای زیادی دارد.
*مدیریت دانش مزایای زیادی دارد*

مزایای مدیریت دانش در داخل سازمان

فرایند مدیریت نمودن دانش در سازمان، دارای مزایایی برای فضای داخلی سازمان می باشد. این مزایا شامل اشتراک بهترین روش ها، مدیریت بهتر ریسک ها، ابقا دانش بعد از بازنشستگی یا خروج افراد از سازمان، کاهش اتلاف و دوباره کاری و صرفه جویی در زمان افراد و پردازش اطلاعات می شود. این مزایا سبب بهره وری بیشتر سازمان و در نتیجه پیشرفت آن می گردد.

امکان تصمیم گیری بهتر و سریع تر

یک سیستم مدیریت دانش خوب به وسیله جستجو، اشتراک و پشتیبانی به هنگام نیاز، اطلاعات مرتبطی را ارائه می دهد. همین موضوع زمینه مناسبی را برای یک تصمیم گیری خوب و بهینه فراهم می سازد. مشارکت اعضای مختلف سازمان در تصمیم گیری باعث می شود تا تجربیات و نظرات مختلفی در سازمان بیان گردد. همین موضوع سبب می شود تا تصمیم های بهتری در سازمان گرفته شود. استفاده دوباره و مجدد از دانش ذخیره شده در سازمان کمک می کند تا تصمیم های سازمان طبق تجربه های واقعی اخذ گردد.

تسهیل پیدا نمودن دسترسی به اطلاعات و منابع لازم

زمانی که یک سازمان با نیازهای مشتریان رو به رو می گردد، باید بازار را ارزیابی نماید. روش های مختلف را تجزیه و تحلیل کند و پیشنهادات جدیدی برای رفع نیازهای آنها ارائه دهد. به همین منظور مدیران سازمان ها برای اجرای استراتژی خود برنامه ریزی می نمایند. مدیران سازمان ها برای حمایت از این روش ها و استراتژی های خود به اطلاعات و منابع مختلفی احتیاج دارند. مدیریت دانش به مدیران سازمان ها کمک می نماید تا در زمان مناسبی به این اطلاعات دست پیدا کنند. در نتیجه سازمان عملکرد موثرتری خواهد داشت.

مدیریت دانش دسترسی به اطلاعات و منابع لازم را تسهیل می نماید.
*مدیریت دانش دسترسی به اطلاعات و منابع لازم را تسهیل می نماید*

اجتناب از دوباره کاری

مدیریت دانایی به مدیران سازمان کمک می کند تا بتوانند برای مسائل و مشکلات سازمان راه حل یا خدماتی سریع و مفید ارائه دهند. این فرایند سبب می شود تا از دوباره کاری در سازمان جلوگیری شود.

برای مثال شما می توانید بازیافت مواد مصرفی را برای محیط زیست در نظر بگیرید. استفاده مجدد از برنامه های مناسب سازمان نیز به همین شکل عمل می کند. استفاده از این استراتژی ها باعث صرفه جویی در زمان می گردد و همچنین جلوی دوباره کاری های اضافه را می گیرد. به این ترتیب سازمان خیلی سریع پیشرفت می کند. این سیستم مدیران را یاری می کند، تا به جای صرف وقت و انرژی و هزینه روی کارهای قبلی، انرژی خود را روی انجام کارهای جدید بگذارند. آنها می توانند به این طریق کسب و کار خود را گسترش دهند.

جلوگیری از تکرار اشتباهات

اگر مدیران سازمان ها از اشتباهات گذشته خود درس نگیرند، دوباره آن اشتباه را تکرار خواهند کرد. اما مدیریت کردن دانش در سازمان به این مدیران کمک می کند تا این درس ها را به عنوان یک فرهنگ سازمانی با دیگران به اشتراک بگذارند.  به این ترتیب دیگر مدیران می توانند با استفاده از این اطلاعات، از وقوع اشتباهات آینده خود جلوگیری نمایند.

یکی از مزایای مدیریت دانش، استفاده از تخصص و تجربه موجود در سازمان می باشد.
*یکی از مزایای مدیریت دانش، استفاده از تخصص و تجربه موجود در سازمان می باشد*

استفاده از تخصص و تجربه موجود

یکی دیگر از مزیت های اساسی مدیریت کردن دانش در سازمان، استفاده از مهارت ها و دانش های تمام اعضای سازمان می باشد. هر چقدر که مهارت اعضای سازمان افزایش پیدا کند، قدرت آن سازمان نیز روز به روز بیشتر می گردد. آشنایی با تجربیات و دانش تمامی اعضا در سازمان های بزرگ کار مشکلی است. به همین خاطر می توان در زمان نیاز اطلاعات مورد نیاز را از افراد با تجربه در آن زمینه کسب نمود.

مزایای مدیریت دانش برای مشتریان و ذینفعان خارج از سازمان

آخرین دسته از مزایای مدیریت دانایی در سازمان ها، به مشتریان و ذی نفعان خارج از سازمان مربوط می شود. این مزایا شامل خدمات مشتری و رضایت بیشتر آنان، حل سریع مشکلات و کنترل آنها می گردد. همچنین ثبات بیشتر در خدمات دهی به مشتریان جهانی در اقصی نقاط جهان، از دیگر مزایای این فرایند به حساب می آید.  این فرایند سبب شهرت و ایجاد تصویر بهتر از برند و کیفیت بهتر محصولات و خدماتی که با نیاز مشتریان مطابقت دارند، می شود.

خدمات مشتری و رضایت بیشتر آنها

شرایط رقابتی بازار امروزه باعث شده تا سازمان ها برای اینکه موقعیت خود را در بازار حفظ کنند، متفاوت تر از هم عمل کنند. مدیریت دانش به مشتریان خود ثابت می کند که این سازمان دارای تخصص بالایی است و تلاش آن برای ارائه محصولات و خدمات متفاوت تر و باکیفیت تر توجه آنها را جلب می کند. همین موضوع باعث می شود تا مشتریان و ذی نفعان متقاعد گردند که با یک سازمان همکاری نمایند و به آن سازمان وفادار گردند.

تحویل سریع به مشتریان

یکی از مزیت های رقابتی برای سازمان ها سرعت آن ها در اتمام کار و خدمت رسانی به مشتریان می باشد. چنانچه دو سازمان به مشتریان خود خدمات کاملا یکسانی ارائه دهند، سازمانی موفق تر است که محصول یا خدمت خود را زودتر از دیگری عرضه نماید.

مدیریت دانش به مدیران سازمان ها کمک می کند تا به مشتریان خود خدمات بهتری ارائه دهند.
*مدیریت دانش به مدیران سازمان ها کمک می کند تا به مشتریان خود خدمات بهتری ارائه دهند*

منابع:

https://skyrme.com/kmbasics/whykm.htm

https://www.thecloudtutorial.com/advantages-of-knowledge-management-system/

https://www.linkedin.com/pulse/20140811204044-2500783-15-knowledge-management-benefits


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *