انواع مارکتینگ

انواع مارکتینگ

در دنیای مدرن امروز برای مارکتینگ انواع و روش های مختلفی بیان شده است. همین موضوع باعث شده است تا بازاریابی مفهومی گسترده پیدا کند. به کارگیری انواع روش های بازاریابی باعث می شود که یک برند قوی تر عمل کند و مطرح تر شود.

البته این به این معنا نیست که باید از انواع روش های بازاریابی به طور همزمان استفاده نمود. در واقع استفاده از تمامی روش های مارکتینگ سبب هدر رفتن منابع و وقت زیادی از سازمان می شود و قدرت و اعتبار یک برند را پایین می آورد. اما آشنایی با تمامی روش های بازاریابی به شما کمک می کند تا بهترین نوع از بازاریابی را که برای کسب و کار شما مناسب می باشد، انتخاب نمایید.

استراتژی بازاریابی مجموعه ای از اقدامات می باشد که به منظور درگیری مشتری ها با محصولات و خدمات سازمان می باشد، که در انتها منجر به خرید می گردد. هر کدام از استراتژی های بازاریابی به منظور دستیابی به هدفی مشخص طراحی گشته اند. از همین رو شما باید پیش از اینکه برای کسب و کار خود یک استراتژی بازاریابی انتخاب کنید، هدف خود را از بازاریابی معلوم کنید.

مارکتینگ دارای انواع مختلفی می باشد.

مارکتینگ دارای انواع مختلفی می باشد.

روش های مارکتینگ

  • بازاریابی مصرفی با B2C: این روش از مارکتینگ به استراتژی بازاریابی مربوط می شود که به منظور کسب و کارهایی طراحی گشته اند که محصولات و خدمات خود را به صورت مستقیم به مصرف کنندگان عرضه می نمایند. این نوع از بازاریابی هم در فروشگاه های حضوری، هم به صورت آنلاین و هم اشتراکی حضور دارد. از آنجا که در این مدل از بازاریابی شما بدون هیچ واسطه ای به صورت مستقیم با مصرف کننده در ارتباط هستید، باید احساسات آنها را برای خرید تحریک نمایید. در واقع در این مدل مصرف کنندگان اشتیاق زیادی نسبت به اطلاعات تخصصی و فنی نشان نمی دهند. فقط می خواهند سود ببرند و کاربرد محصولات و خدمات ارائه شده را متوجه شوند تا آنها را خریداری نمایند.
  • بازاریابی B2B یا صنعتی: این نوع از بازاریابی کاملا برعکس نوع قبل می باشد. یعنی این نوع از بازاریابی خدمات و محصولات خود را به یک سازمان یا کسب و کار دیگر ارائه می نماید. در واقع شما در این روش باید رویکردی متفاوت داشته باشید. چون نوع و تعداد مشتریان شما و میزان خرید آنها با بازاریابی مصرفی کاملا متفاوت می باشد. البته از آنجا که محصولات شما در نهایت به دست مصرف کننده خواهد رسید در ارائه آنها باید نیازهای مصرف کننده را نیز در نظر داشته باشید. عموما روند این نوع از مارکتینگ سخت تر و طولانی تر می باشد. چون شما برای تصمیم گیری با یک سازمان طرف هستید. عموما تعداد خریدها کمتر می باشد اما مبالغ خرید بیشتر است. خریداران صنعتی، منطقی تر و حساب شده تر خرید می کنند. به همین خاطر در فروش جنبه های عقلانی را در نظر داشته باشید.
یکی از روش های مارکتینگ، بازاریابی B2B می باشد.

یکی از روش های مارکتینگ، بازاریابی B2B می باشد.

  • بازاریابی مستقیم: هدف از این نوع بازاریابی داشتن ارتباطی بی واسطه و مستقیم میان مشتریان بالقوه و بالفعل می باشد. این نوع از بازاریابی یک استراتژی مفید و سودمند محسوب می شود. اما این نکته را در نظر داشته باشید که خیلی از افراد علاقه ای ندارند تا به صورت دائمی هدف تبلیغات یک سازمان باشند و مدام پیام های تبلیغاتی دریافت نمایند. این سبک از بازاریابی به شما کمک می کند تا پیام ارسالی برای هر شخص را بتوانید شخصی سازی نمایید. به این صورت که پیام ها را بر اساس بازخوردهایی که گرفته اید، ارسال نمایید. بازاریابی مستقیم سعی دارد تا با شناخت پیدا کردن نسبت به مشتریان رضایت آنها را جلب کند و سبب گردد که این دسته از مشتریان دوباره خرید نمایند.
  • بازاریابی تجربی یا حسی: این نوع از بازاریابی دارای اهمیت خاصی می باشد. دلیل اهمیت آن هم این است که حواس انسان ها روی تصمیم گیری های خرید او تاثیرگذار است. در واقع بازاریابی حسی محرک هایی را که روی انتخاب مشتریان اثر می گذارند را بررسی می نماید. شما می توانید به وسیله تحریک حواس پنجگانه در آنها احساس اعتماد و لذت ایجاد نمایید. تبلیغات سنتی تنها از طریق بینایی و شنوایی مشتریان با آنها ارتباط برقرار می کردند. اما این موضوع کارایی گذشته را ندارند. از همین رو راهکارهای نوینی همچون بازاریابی حسی پا به عرصه ظهور گذاشت. هدف از این نوع از بازاریابی درگیر کردن احساسات مشتری و برقرار نمودن یک ارتباط طولانی مدت با مشتری می باشد.
 مارکتینگ تجربی یا حسی با درگیر کردن حواس پنجگانه افراد بازاریابی می کند.

مارکتینگ تجربی یا حسی با درگیر کردن حواس پنجگانه افراد بازاریابی می کند.

مراحل موفقیت در مارکتینگ

اولین مرحله موفقیت در مارکتینگ برنامه بازاریابی است. هیچ تلاش و کوششی بدون تنظیم یک برنامه خوب و مناسب موفق نخواهد شد. برای برنامه ریزی بازاریابی ابتدا باید بدانید کجا بوده اید، کجا قرار دارید، به کجا می خواهید برسید، و لیستی از این دست سوالات را پاسخ دهید. این سوالات را از خود بپرسید تا از نقاط قوت و ضعف خود، و نقاط فرصت و تهدیدی که در مقابل شما وجود دارد آگاه شوید.

دومین مرحله درک مخاطب یا مشتری هدف می باشد. در واقع چنانچه از بازار هدف درک درستی نداشته باشید، فروش و بازاریابی ممکن نیست. شما باید جایگاه، هویت، سلایق و انتظارات مشتریان جدید و شیوه بالا بردن آنها را بشناسید. ایده ها و خطاهایی که الگوی فکری آنها را تشکیل می دهد درک کنید تا بتوانید ایده های آنان را حمایت کنید یا خطاهایشان را رفع نمایید.

تعیین جایگاه مرحله بعدی است. وقتی که بازارهای هدف را به خوبی درک کردید و شناختید، باید گام بعدی را بردارید. یعنی بهترین موقعیت را با به وجود آوردن تمایز در محصولات و خدمات ایجاد نمایید. به این منظور باید همه جانبه بیاندیشید و به صورت همه جانبه ویژگی های خدمات و محصولات را بسنجید و چیزی را ارائه نمایید که جذابیت خیلی زیادی دارد. چنانچه شما برای مشتری خود یک تجربه خیلی خوب به وجود آورید، فروش بهتری خواهید داشت و پیوندی قوی با مشتریان خود برقرار خواهید کرد.

از مراحل موفقیت در مارکتینگ تعیین جایگاه می باشد.

از مراحل موفقیت در مارکتینگ تعیین جایگاه می باشد.

مرحله بعدی مربوط به ایجاد یک آمیزه بازاریابی قوی می باشد. در واقع در این مرحله برندسازی یا برندینگ فردی یا سازمانی مورد بررسی قرار می گیرد. شما باید برای تبلیغات و معرفی برند خود رسانه ای را انتخاب کنید که به درستی محصولات شما را معرفی نماید.


منابع:

https://www.cyberclick.net/marketing

https://www.britannica.com/topic/marketing