نکات مفید برای پیشرفت و بهبود مدیریت

نکات مفید برای پیشرفت و بهبود مدیریت

برای پیشرفت و بهبود مهارت های مدیریت روش ها و شیوه های متفاوتی وجود دارد. برخی از این نکات عبارتند از:

مهارت ارتباطات یکی از نکات مهم است که در مدیریت نقش دارد. برقراری ارتباط با اعضای تیم سازمان اهمیت ویژه ای دارد. مدیران به وسیله ارتباطات از نیازهای کارمندان خود آگاه می شوند و می توانند پیشرفت های آنان را مورد بررسی قرار دهند و در نهایت به کارمندان خود کمک کنند تا به اهداف فردی و سازمانی دست پیدا کنند.

ارتباطات یکی از شیوه های مفید برای پیشرفت مدیریت به حساب می آید.

ارتباطات یکی از شیوه های مفید برای پیشرفت مدیریت به حساب می آید.

مهارت بعدی مثبت بودن مدیران است. در واقع مدیران باید الگوی خوبی برای تیم خود باشند. از همین رو باید زمان تعامل با تیم خود مثبت باشند تا توانایی برقراری ارتباط مناسب و خوب را با مدیران داشته باشند.

یکی دیگر از نکات و روش های مفید، آموزش در موقع لزوم است. مدیران باید مهارت های افراد تیم خود را ارزیابی نمایند تا متوجه شوند کدام بخش ها نیازمند آموزش و تمرین هستند. آموزش به گروه های مختلف سازمان کمک می کند تا بتواند مهارت های جدیدی کسب کند و در نتیجه سازمان رشد پیدا کند.

روش بعدی همکاری می باشد. مدیران باید قادر باشند تا وظایف مختلف را به افراد سازمان بسپارند. همچنین می توانند برای دستیابی به اهداف در کنار تیم خود فعالیت کنند. همکاری با تیم سبب می گردد تا مدیران بتوانند نقاط لازم برای فعالیت را بشناسند و به تیم خود کمک نمایند.

نکته مورد توجه بعدی تمرین است. در واقع بهترین شیوه برای دستیابی به مهارت های جدید، تمرین در شرایط واقعی است. کسب مهارت های مختلف شغلی به مدیران کمک می کند تا سریع تر پیشرفت کنند.

ویژگی های مدیریت خلاق

مدیران خلاق می توانند ریسک ها و خطرات را کنترل و مدیریت کنند. این مدیران کنجکاو و جسور هستند و از فرصت ها استفاده می کنند. آنها رویکرد استراتژیک خود را حفظ می نمایند و هر چقدر خلاق تر باشند و عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارند، کارمندان انگیزه بیشتری دریافت می کنند.

مدیران خلاق خطرها و ریسک ها را مدیریت می کنند.

مدیران خلاق خطرها و ریسک ها را مدیریت می کنند.

آینده  مدیریت

از آنجا که دنیای تکنولوژی در حال پیشرفت روز افزون است و تمام تصمیمات استراتژیک، نتیجه گیری ها و مدل های تجاری وابسته به یک کلیک می باشد، خیلی از افراد تصور می کنند که در آینده نیازی به مدیریت وجود ندارد. ولی نکته اینجا است که تحولات دیجیتالی و تکنولوژی فقط به پیشرفت افراد بر نمی گردد. این تحولات به تغییرات سازمانی که در زندگی بشر به وجود می آیند نیز ارتباط پیدا می کند.

در مورد تغییراتی که در آینده در مورد مدیریت و سازمان به وجود خواهد آمد نظرات متفاوتی وجود دارد. بعضی از آینده پژوهان معتقدند که ساختارهای کلی سازمان ها به طور ثابت باقی خواهند ماند و فقط اصلاحاتی برای تطبیق دادن سازمان با شرایط جدید صورت می گیرد. نظریه پردازانی که چنین دیدگاهی دارند، معتقدند که بیشتر ابتکارات انقلابی مثل مدیریت دموکراتیک و مشارکتی که در این علم صورت گرفت، کارایی کافی را نداشتند. همچنین در بعضی از جنبه های مربوط به مشتری مداری نیز ضعیف بوده اند. به همین خاطر فکر می کنند که در آینده مدیریت بر اساس اصلاح اصول و روش های موجود و همگام شدن با دنیای پیشرفته و دیجیتال شکل خواهد گرفت. اما اصول زیربنایی آن به صورت موجود باقی می ماند. 

اما عده ای دیگر برای مدیریت، الگویی کاملا جدید ارائه می دهند. این افراد باور دارند که شیوه هایی که در حال حاضر برای مدیریت به کار گرفته می شود، بر اساس الگوی مدیریت قرن بیستم می باشد که به طور کلی منسوخ شده است. پس جهان به تحولی کامل در مورد  این علم احتیاج دارد. بر اساس چنین دیدگاهی نوآوری در محصولات، نوآوری در استراتژی و نوآوری عملیاتی، هیچ کدام قادر نیستند حداکثر مزیت رقابتی را به وجود آورند. چنانچه به صورت کامل در مدیریت تغییر ایجاد نشود، نظریه پردازانی که دارای چنین دیدگاهی هستند، می خواهند که اصول و عملکردهای مدیریت به طور کامل مورد بازنگری قرار گیرد و الگوی کاملا جدیدی برای آن به وجود آورده شود.

پیشرفت تکنولوژی موجب تغییر در شیوه مدیریت می شود.

پیشرفت تکنولوژی موجب تغییر در شیوه مدیریت می شود.

اینکه بخواهیم بگوییم کدام یک از این دیدگاه ها و پیش بینی ها درست تر است، کار سختی است. اما آنچه که مشخص است این است که بازآفرینی دوباره و کامل اصول مدیریت کار مشکلی می باشد ولی  نوآوری و خلاقیت در آن ممکن تر به نظر می رسد. علاوه بر آن نوآوری و ایجاد اصلاحات، از ملزومات مزیت رقابتی در بازار به حساب می آید.

پیشرفت تکنولوژی سبب می شود تا مدیران به چالش کشیده شوند و در نقش هایی که دارند تجدید نظر نمایند. در نتیجه اصول عملیاتی خود را دوباره تعریف می نمایند. به نظر می رسد که در آینده ترکیبی از هوش مصنوعی و هوش انسانی نقش اساسی در مدیریت پیدا خواهد کرد.

مدیری در آینده موفق خواهد بود که دید آینده نگری داشته باشد. این دیدگاه به مدیران کمک می کند تا بتوانند بازارهای رقابتی و روند پیشرفت آنها را پیش بینی نمایند. همچنین موجب می شود تا مدیران برای مشاغل و حل مسائل مربوط به آن در شرایط سخت تصمیمات بهینه ای اتخاذ نمایند.

قطعا در آینده فضای ساختاری، سبک و سیستم مدیریتی سازمان به طور اساسی تغییر خواهد کرد. تقسیم کار با الگوی جدید مدیریتی صورت خواهد گرفت. با بالا رفتن انعطاف پذیری و حمایت نمودن از نوآوری و خلاقیت در ساختار اصلی سازمان تغییراتی به وجود خواهد آمد. با تکیه بر اقتصاد نوین و مدرن، و متصل گشتن افراد مختلف در زمینه های گوناگون به وسیله تکنولوژی می توان ایجاد نوآوری کرد.

از همین رو مدیران در آینده باید در کنار مهارت های سنتی، اطلاعات و مهارت های به روز که با مدل های جدید تجاری مرتبط هستند را به طور تخصصی و مبتنی بر  طرح های سازمانی تغییر دهند و به وجود آوردن کسب و کار مدرن را یاد بگیرند.

سواد دیجیتال در آینده یکی از مهم ترین و اصلی ترین مهارت های مورد نیاز مدیریت خواهد بود. سواد دیجیتال به مدیران کمک می کند تا بتوانند مزایا و محدودیت های تکنولوژی را بشناسند. تکنولوژی به طرز شگفت انگیزی می تواند کسب و کار را در جهت مثبت تغییر دهد. این مهم تنها در صورتی قابل دسترسی است که مدیریت روی آن آشنایی و تسلط داشته باشد.

در آینده ترکیبی از هوش مصنوعی و هوش انسانی نقش اساسی در مدیریت پیدا خواهد کرد.

در آینده ترکیبی از هوش مصنوعی و هوش انسانی نقش اساسی در مدیریت پیدا خواهد کرد.


منابع:

https://www.indeed.com/career-advice/career-development/what-is-management

https://www.ckju.net/en/blog/future-management-which-management-skills-do-employers-and-employees-need-be-prepared-future/62277