Types of personal development coaching

انواع کوچینگ توسعه شخصی

کوچینگ توسعه شخصی در زمینه های مختلف انواع متفاوتی دارند. در ادامه به انواع کوچینگ اشاره خواهیم کرد.

  • کوچینگ کسب و کار: کوچینگ کسب و کار چه در حوزه فردی باشد، چه در حوزه گروهی به منظور دست یافتن به اهداف سازمانی می باشد.
  • کوچینگ مدیران اجرایی: وقتی کوچینگ به صورت فرد به فرد صورت می گیرد از آن به عنوان روشی برای ارتقای مدیران اجرایی سازمان به منظور توسعه مهارت های جدید، جلوگیری از انحراف از مسیر اصلی سازمان و به دست آوردن آمادگی برای پیشرفت صورت می پذیرد. در این نوع از کوچینگ، خدمات در سطح اجرایی ارائه می گردند که با اهداف سازمان گره خورده اندو عموما سبب بهبود نتایج در کسب و کار می گردند. مدیران اجرایی را کوچ هایی راهنمایی می کنند که خارج از سازمان قرار دارند.
کوچینگ مدیران اجرایی یکی از انواع کوچینگ توسعه شخصی می باشد.

کوچینگ مدیران اجرایی یکی از انواع کوچینگ توسعه شخصی می باشد.

  • کوچینگ فردی یا زندگی: این کوچینگ به افراد کمک می نماید تا به آگاهی برسند و اولویت ها و اهداف فردی خود را بشناسند. با احساسات، انتخاب ها و تفکرات خود بیشتر آشنا شوند و به منظور دستیابی به اهداف، تغییر زندگی شان و احساس رضایت بیشتری قدم هایی متناسب بردارند.
  • کوچینگ شغلی: کوچینگ شغلی افراد را به سمتی هدایت می کنند که متوجه شوند که از حرفه و شغل خود چه انتظاراتی دارند و بعد به منظور انتخاب مسیر درست برای دستیابی به اهداف شغلی که با دیگر بخش های زندگی آنها در یک راستا باشند، تصمیم گیری می کنند.
  • کوچینگ گروهی: کوچینگ گروهی به این معنا است که کوچ ها به صورت گروهی با افراد کار می کنند. مرکز اصلی این نوع از کوچینگ بین توسعه شغلی، تیم سازی، مواجهه با استرس و رهبری متغیر می باشد. در واقع کوچینگ به صورت گروهی مزیت های مربوط به کوچینگ فردی را با منابع گروهی ادغام نموده است. به این صورت افراد گروه از هم دیگر تاثیر می پذیرند و تعاملات همگی در چارچوب گروهی شکل می گیرند.
  • کوچینگ عملکرد: این سبک از کوچینگ به کارمندان در تمامی سطوح کمک می نماید تا شایستگی های لازم و الزامات شغلی را به منظور دستیابی به اهداف سازمان، شناسایی کنند. تمامی اعضای سازمان در این نوع از کوچینگ همکاری می کنند تا کارکنان سازمان با شناخت شکاف های عملکردی که در سازمان موجود است، برنامه هایی برای توسعه شخصی خود فراهم نمایند.
  • کوچینگ رهبران جدید: کوچ ها به افرادی که تازه به عنوان رهبر سازمان استخدام گشته اند کمک می کنند تا برای ایفای صحیح نقش خود آماده شوند. هدف این نوع از کوچینگ روشن کردن مسئولیت های نقش جدید فرد و مولفه های کلیدی و اصلی رهبری می باشد. همچنین هماهنگ سازی تیم های تحت نظر با کل سازمان و روش های یکپارچه ساختن آن را به فرد آموزش می دهد.
یکی از انواع کوچینگ توسعه شخصی، کوچینگ رهبران جدید سازمان می باشد.

یکی از انواع کوچینگ توسعه شخصی، کوچینگ رهبران جدید سازمان می باشد.

انواع کوچینگ توسعه شخصی مربوط به تعاملات انسانی

  • کوچینگ ارتباطات: کوچ ها در این نوع از کوچینگ توسعه شخصی به دو یا چند نفر کمک می نماید تا تعاملات تازه ای بنیانگذاری کنند یا اینکه تعاملات فی ما بین خود را بهبود یا تغییر بخشند. این نوع از کوچینگ هم در بستر فردی، و هم در بستر حرفه ای امکان پذیر می باشد.
  • کوچینگ توسعه ای: کوچ در اینجا با سازمان ها همکاری می نماید تا به این وسیله کسانی را که برای آینده سازمان مهم هستند را انتخاب نماید و به آنها کمک کند بیشترین حد پتانسیل بالقوه خود را بالفعل نمایند. کوچینگ توسعه ای شامل برنامه ریزی حمایتی، توسعه شایستگی، اجرای پروژه های استراتژیک و ارزیابی می گردد.
  • کوچینگ برنامه ریزی توسعه فردی یا حرفه ای: عموما برای تحقق این سبک از کوچینگ، سازمان کوچ هایی را استخدام می نماید که به کارکنان سازمان کمک کنند تا بازخوردها و نتایج ارزیابی مربوط به خود را تفسیر نمایند. همچنین کوچ ها روی کسانی اثر می گذارند که می خواهند تصمیمات شغلی اتخاذ نمایند و طبق نتایج ارزیابی، بازخوردها و داده های دیگری که به برنامه های توسعه حرفه ای افراد مربوط می شود، تصمیم گیری نمایند.
  • کوچینگ رفتاری هدفمند: کوچ هایی که از این نوع کوچینگ استفاده می کنند به افراد یاد می دهند تا عادت ها و رفتارهای خاصی را که دارند تغییر دهند و روشی کارآمد و جدید را برای تعامل با دیگران پیدا نمایند. این نوع از کوچینگ برای افرادی کاربرد دارد که در شغل فعلی خود موفق می باشند، یا افرادی که در حال پذیرش مسئولیت های جدیدی هستند و نیاز دارند تا در برخی از رفتارهای خود تغییر ایجاد کنند.

مراحل کوچینگ توسعه شخصی

برای اینکه کوچینگ توسعه شخصی درست اجرا شود مراحل زیر باید به ترتیب انجام شوند.

  • مشخص کردن موضوع: در جلسه های ابتدایی فرد به همراه کوچ موضوع را بررسی می کنند و هر کدام از طرفین انتظارات خود را نسبت به کارها و پروژه هایی که هر یک از طرفین باید انجام دهد را اعلام می نمایند. کوچ در همین مرحله طی یک قرارداد و به صورت مکتوب زمان پروژه و میزان درآمد خود را اعلام می دارد.
اولین مرحله کوچینگ توسعه شخصی، مشخص کردن موضوع می باشد.

اولین مرحله کوچینگ توسعه شخصی، مشخص کردن موضوع می باشد.

  • بررسی اولیه: بعد از اینکه توافقات اولیه صورت گرفت، کوچ یک بررسی اولیه نسبت به پروژه انجام می دهد. پس از آن میزان فاصله میان حالت فعلی فرد تا حالت ایده آل را تعیین می کند. در بعضی مواقع این مرحله پیش از تنظیم نمودن قرارداد نهایی انجام می شود، تا به این وسیله کوچ بتواند به صورت دقیق تری زمان و هزینه لازم را محاسبه نماید. این مرحله از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای اینکه چنانچه این مرحله به درستی انجام نشود، کوچ را به اشتباه می اندازند و سبب می شود تا پروژه طولانی تر شود و فرد ناراضی گردد.
  • مشخص کردن چالش ها و موانع: در این مرحله نقاط قوت و ضعف و موانع پیدا می شود. کوچ از زوایای مختلف این موانع را بررسی می کند و آنها را شناسایی می نماید.
  • حل مسئله و برنامه ریزی: در مرحله کوچ پس از شناسایی موانع و چالش ها می تواند راهکارهایی برای حل آنها به فرد ارائه دهد و او را برای حل مسائل راهنمایی نماید.
  • مشخص کردن میزان پیشرفت یا مانیتورینگ هدف: کوچ باید در کنار فرد باقی بماند و میزان پیشرفت آنها را بررسی نماید و هر زمان که احساس کرد پروژه منحرف شده است، روش خود را تغییر دهد یا از منابع دیگری استفاده نماید.
  • اقدام اصلاحی و رفع موانع و بازگشت به مسیر: در برخی مواقع راه حل هایی که کوچ ارائه می دهد به دلایل مختلفی مناسب آن فرد نمی باشد. در اینجا کوچ میزان انحراف را مشخص می کند و اقدامات اصلاحی را برای بازگشت یه مسیر اصلاحی انجام می دهد.
  • مرحله آخر مختص جمع بندی و ارائه گزارش نهایی می باشد.
  آخرین مرحله کوچینگ توسعه شخصی جمع بندی می باشد.

آخرین مرحله کوچینگ توسعه شخصی جمع بندی می باشد.


منابع:

https://www.lifecoachhub.com/beginners-guide-to-life-coaching/life-coaching-process

https://www.noomii.com/article/how-does-life-coaching-work