روش های توسعه شخصی برای مدیران

روش های توسعه شخصی برای مدیران

توسعه شخصی هر فرد به عهده خود وی می باشد. به همین خاطر باید افراد به جای اینکه منتظر باشند که فرصت ها برای بهبود آنها به سمتشان روند، خود باید به سمت پیشرفت قدم بردارند. قطعا بحث توسعه شخصی مدیران از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است. به این خاطر که مدیران مجموعه ای از منابع را کنار هم می گذارند و آنها را هدایت و نظارت می نمایند تا به اهداف سازمان دست پیدا کنند.

وظیفه مدیران برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف، ارزیابی نمودن شرایط و کنترل کردن آن می باشد. از همین رو عدم برنامه ریزی کردن به منظور توسعه شخصی به هیچ عنوان مقبول نمی باشد. در واقع توسعه فردی مدیران به دوره های آموزشی شغلی محدود نمی شود. چون توسعه فردی آنها روی همه آینده و مسیر حرفه ای سازمان تاثیرگذار است.

توسعه شخصی مدیران برای سازمان دارای اهمیت زیادی است.

توسعه شخصی مدیران برای سازمان دارای اهمیت زیادی است.

راه های توسعه شخصی مدیران عبارتند از:

  • مدیران باید توسعه خود را در اولویت قرار دهند.
  • مدیران باید بیشترین وقت خود را به توسعه فردی به عنوان یک شخص اختصاص دهند.
  • برای دستیابی به این هدف مدیران باید بدانند چه خواسته هایی دارند و تصمیم دارند به کجا برسند.
  • مدیران باید به صورت دائمی خود را طبق شاخص هایی که برای موفقیت تعیین شده است، ارزیابی نمایند.
  • مدیران باید به آن کارهایی که انجام می دهند افتخار نمایند.
  • برای توسعه شخصی بهتر آن است که پیش از آنکه سازمان حوزه ای برای فعالیت و توسعه مشخص نمایند، خود مدیران حوزه ای را مشخص کنند و تلاش کنند در همان حوزه پیشرفت کنند. البته امکان دارد به نتایج مشابهی با سازمان دست پیدا کنند اما مهم است که خود مدیران تصمیم گیرنده باشند.
  • بهتر آن است که مدیران روی نقاط قوت خود تمرکز نمایند و آنها را بیشتر تقویت نمایند تا اینکه روی نقاط ضعف تاکید داشته باشند و به دنبال بهبود آن باشند.
از روش های توسعه شخصی مدیران این است که روی نقاط قوت خود تمرکز کنند.

از روش های توسعه شخصی مدیران این است که روی نقاط قوت خود تمرکز کنند.

  • مدیران باید روی روش های که موجب بهبود نقاط قوت آنها می شود، پایبند بمانند.
  • مدیران باید به نارضایتی های خود توجه کنند. در واقع این نارضایتی ها عامل محرک برای آنها هستند. به همین خاطر مدیران نباید اجازه دهند که این نارضایتی ها موجب خستگی شان گردند. به جای آن باید این عوامل را به عنوان انگیزه هایی به سمت پیشرفت ببینند.
  • مدیران باید تلاش کنند که از انجام وظایف خود نهایت لذت را ببرند. به این صورت یادگیری آنها بیشتر می شود.
  • تلاش مدیران باید بر این اساس باشد که بخشی از توسعه فردی خود را در کارهای روزمره پیاده کنند.
  • مدیران باید برای خود هدف تعیین نمایند و تلاش کنند تا با بیشترین توان خود را به کار گیرند تا آن هدف را به نتیجه برسانند.
  • مدیران اگر به دنبال یک پروژه معمولی بروند و تنها یک نکته برجسته در آن ایجاد نمایند باعث می شود تا تاثیرگذار باشند.
  • از موارد مفید برای مدیران این است که به برنامه یادگیری خود تنوع ببخشند. چون در کنار تمام یادگیری های طولانی مدت و بزرگ، یادگیری های کوتاه مدت و کوچک وجود دارد.

برنامه توسعه شخصی برای چه افرادی لازم است؟

این برنامه برای افرادی لازم است که دلیل محکمی برای تغییر در خود دارند، یا اینکه به رشد و یادگیری مشتاق می باشند. برنامه توسعه فردی برای افرادی مناسب است که تصمیم دارند از استعداد ها و پتانسیل های بالقوه خود در مسیر صحیح استفاده نمایند و مسیر شغلی متناسب با شرایط خود پیدا نمایند.

افرادی که مایل هستند مطمئن شوند که مسیر شغلی درستی را انتخاب کرده اند، نیز می توانند از برنامه توسعه فردی استفاده کنند. همچنین این برنامه به آنها کمک می کند تا معتبر، اثربخش، با نفوذ و توانمند باشند.

افرادی که دوست دارند اثربخش و با نفوذ باشند می توانند از برنامه توسعه شخصی استفاده نمایند.

افرادی که دوست دارند اثربخش و با نفوذ باشند می توانند از برنامه توسعه شخصی استفاده نمایند.

تاثیر شناسایی نقاط قوت و ضعف در توسعه شخصی

شناخت نقاط قوت و ضعف نوعی خودآگاهی به حساب می آید. این بخش مشخص کننده هوش هیجانی می باشد. پیشرفت و بهبود افراد بدون اینکه شخص از خود شناخت کافی داشته باشد، کار بسیار سختی می باشد. به همین خاطر به وجود آوردن عادت ها و مهارت هایی مانند یادگیری، خودآگاهی و تعمق نقش موثری در روابط و تعامل افراد با یکدیگر دارند.

به منظور اینکه افراد بدانند روی چه مهارت هایی تاکید کنند و آنها را گسترش دهند، باید نقاط قوت خود را بشناسند. امکان دارد هر فردی مهارت های خاص و تجربیات ارزشمندی را در یک حوزه داشته باشند. اما تمرکز نمودن روی نقاط قوت باعث می شود سرعت موفقیت و رشد را افزایش دهد. تاکید کردن روی نقاط قوت چند مزیت دارد. اولین مزیت آن این است که احساسات منفی افراد را نسبت به خود کاهش می دهد و حس امیدواری و مثبت را به آنها منتقل می نماید.

دومین مزیت آن این است که به افراد کمک می نماید که از تجربه های موفق گذشته خود به منظور به دست آوردن مهارت های جدید استفاده می نمایند.

بیشتر مربیان حرفه ای توسعه شخصی پس از اینکه با افراد مصاحبه نمودند، یک لیست طولانی از نقاط قوت و توانمندهایی شان تهیه می کنند و از آنها می خواهند در چند مورد محدود مهارت های جدیدی کسب نمایند یا مهارت های خود را بهبود بخشند. اما نکته مهم در مورد برنامه توسعه فردی این است که افراد باید بر نقاط قوت خود تمرکز نمایند و روی آنها سرمایه گذاری کنند و بعد به دنبال کسب مهارت های جدید بروند.  اکثر افراد موفق در بخش های مختلف دارای نقاط ضعفی هستند، حتی ممکن است که این ضعف ها خیلی شدید باشند. ولی همین افراد با تمرکز بر نقاط قوت و توانمندی های خود، نقاط ضعفشان را می پوشانند و آثار منفی آن را کاهش می دهند. آنها آنقدر نقاط قوت خود را گسترش می دهند و پر رنگ نشان می دهند که دیگران به هیچ وجه متوجه نقاط ضعف آنها نمی شوند.

اگر بخواهید نقاط قوت و ضعف خود خود را بشناسید باید مهارت های فردی خود را ارزیابی نمایید. همچنین می توانید با پرس و جو از دوستان و همکاران خود به این نقاط ضعف و قوت آگاه می شوند. بازخورد گرفتن از دیگران یکی از بهترین راه های برای شناختن این نقاط می باشد.

بازخورد گرفتن از دیگران یکی از بهترین روش ها برای آگاهی از نقاط قوت و ضعف خود به منظور توسعه شخصی می باشد.

بازخورد گرفتن از دیگران یکی از بهترین روش ها برای آگاهی از نقاط قوت و ضعف خود به منظور توسعه شخصی می باشد.


منابع:

سیستم های توسعه منابع انسانی، نوشته خدایار ابیلی

توسعه منابع انسانی، نوشته قربانعلی سلیمی